< Terug

Wij zijn gespecialiseerd in #flyless #mindervliegen vakanties in Europa. Vooral in vakanties per trein. En op maat.

Maar uiteraard is de trein niet het antwoord op alles. Sommige bestemmingen zijn gewoon te ver en kosten teveel vakantiedagen en/of teveel geld om per trein te bereiken. Dan voorzien we natuurlijk wel een vlucht. Of we laten jullie wel de heenreis per trein maken, met enkele leuke tussenstops maar regelen dan wel een vliegtuig voor de terugreis.

Er zijn ook maar weinig streken in Europa waar het openbaar vervoer zo goed is dat je er vlot alle bezienswaardigheden mee kan bezoeken. Een huurauto die jullie kunnen afhalen bij een betrouwbare firma in de buurt van jullie aankomststation is hierop meestal ons antwoord. Enkele dagen in alle vrijheid een streek verkennen en dan met de trein weer verder.

Voor alles geldt : maatwerk. Geen op voorhand vastgelegde pakketten. En daarom niet noodzakelijk duurder !

Hieronder detailleren we nog een paar specifieke manieren waarop de trein het basisvervoermiddel kan zijn voor een leuke vakantie.

Nachttreinen

Binnen Europa vormt de nachttrein op steeds meer routes een perfect en ecologisch alternatief voor het vliegtuig.

De reis duurt langer maar je brengt ze slapend door. Je behoudt evenveel tijd voor je bestemming en hoeft niet om 4 uur op te staan om naar de luchthaven te gaan. Bovendien is zo’n nachtelijke treinreis echt een speciale en sfeervolle belevenis.

 

Lees meer…

Mooie spoorlijnen

Soms gaat men niet op reis met de bedoeling om ergens aan te komen maar wel omwille van de schoonheid van de reis zelf.

Vele spoorlijnen lenen zich perfect voor dat soort reizen, zodanig mooi dat je gewoon spijt hebt wanneer de bestemming bereikt wordt.

 

Lees meer…

Verrassingsreis

Wil je graag alle keuzestress vermijden bij het plannen van je volgende vakantie ? En mag het met de trein zijn ? Kies dan voor onze formule verrassingsreis.

In een gesprek van ongeveer 45 minuten informeer ik naar jullie interesses (cultuur, natuur, evenementen, water, bergen, muziek, kerken, impressionistische schilderijen, badplaatsen met knappe redders, wijn, fietsen maar dan alleen bergaf… enzovoort, enzovoort,…).

 

Lees meer…