Keuzestress

De nachttrein

 

Binnen Europa vormt de nachttrein op steeds meer routes een perfect en ecologisch alternatief voor het vliegtuig.

 

De reis duurt langer maar je brengt ze slapend door. Je behoudt evenveel tijd voor je bestemming en hoeft niet om 4 uur op te staan om naar de luchthaven te gaan. Bovendien is zo’n nachtelijke treinreis echt een speciale en sfeervolle belevenis.

Geniet van de privacy van je afgesloten privé-compartiment, klein maar fijn en comfortabel ingericht. Breng een rustige avond door met een boekje of een babbel en bestel nog een slaapmutsje bij de steward. Doof de verlichting  en zie hoe de lichtjes van de steden voorbijzoeven of kijk in de donkere streken met je neus tegen het raam naar de sterrenhemel.


 

De volgende ochtend trek je het gordijn open en ben je ergens helemaal anders. Mogelijk zie je een paar besneeuwde bergtoppen bij je rit door Oostenrijk. Of je kijkt uit op de Middellandse Zee vanaf de spoorlijn langs de Azurenkust. Of je steekt de lagune over en bereikt zo dadelijk het station Santa Lucia van Venetië.

Keuzestress

 

Op de nachttreinen van Nightjet is er een goed ontbijt inbegrepen zodat je na aankomst echt klaar bent om direct aan de ontdekking van je bestemming te beginnen.

 

Anders dan met vliegreizen zet de trein je ’s ochtends af in het centrum van je bestemming. Geen ellenlange, dure en/of oncomfortabele transfers vanaf de luchthaven, geen tijdverlies.

.

Keuzestress

 

Vanuit Brussel rijdt op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond een nachttrein naar Wenen. Deze bedient onderweg ook München, Rosenheim (waar een goede overstap is naar de skigebieden van Tirol, Innsbruck en Italië via de Brennerpas) en de Mozartstad Salzburg (waar een goede overstap is naar de skigebieden van Salzburgerland, naar Karinthië, naar Slovenië).

Alle dagen behalve zondag rijdt er tevens een nachttrein van Brussel naar Berlijn. Op maandag, woensdag en vrijdag kan je deze trein ook vanaf Antwerpen nemen en rijdt de trein verder tot Dresden en Praag.

Mits een uitgekiend (reken hiervoor op ons :-)) reisplan met 1 of 2 overstaps (’s avonds of ’s ochtends, niet midden in de nacht) zijn er vanuit België nog veel meer plaatsen met een nachttrein te bereiken.

Lijstje ?

Edinburgh, Glasgow, Schotse Highlands, Cornwall – Engelse Riviera, Stockholm, Malmö, Bratislava, Budapest, Zagreb, Ljubljana, Venetië, Innsbruck en de Oostenrijkse skigebieden, Basel, Zürich en de rest van Zwitserland, Milaan, Nice en de Azurenkust, Marseille (vroege aankomst), Briançon, Rodez, Albi, Aurillac, Toulouse, Perpignan, Lourdes, Bayonne, Andorra, Latour-de-Carol en Portbou. Echte die-hard nachttrein-fans bereiken met veel geduld ook Milaan en Barcelona.

 

 

Contacteer ons en wij boeken voor jou de juiste nachttreinen, in het gewenste comfort, tegen de juiste prijs.

 

Als agentschap van de Duitse Spoorwegen hebben wij als enige reisbureau in België rechtstreeks toegang tot een ruime database aan treintickets voor nachttreinen in heel Europa. Ja, ook voor de trein van Boedapest naar Boekarest om maar iets te noemen.

 

Wij krijgen commissie op onze verkopen. Op een bedrag van enkele euro aan dossierkosten na betaal je dus niet meer dan als je alles zelf bij elkaar zoekt. Integendeel… met onze 30 jaar ervaring in de spoorwegwereld vinden wij dikwijls manieren om het nog nét iets goedkoper te kunnen doen. Daag ons gerust uit !

 

Heb je een interrail-ticket en heb je enkel een paar reserveringen nodig voor nachttreinen die je wil nemen? Ook dan kunnen wij je helpen om ruim voor je vertrek de nodige reserveringen te maken. Zo zijn jullie zeker van plaats en moet je niet wachten (en hopen) tot jullie aan het loket van het desbetreffende land kunnen langsgaan.

 

Naar de contactpagina…

 

 

Wil je een idee krijgen van de mogelijkheden die de nachttrein biedt om op korte tijd veel van Europa te zien ? 

Klik dan hieronder even door naar onze voorbeeldreis, een driedubbele-citytrip naar Nice, Venetië en Wenen.

 

 

Toon mij een voorbeeld…

 

Zit je met slechte herinneringen aan de nachttreinen zoals ze vroeger waren ? Veel geld betaald om met 4 vreemde snuiters de nacht door te brengen op harde banken in een veel te klein hokje ? Te koud gehad ? Te warm gehad ?

Klik dan nog even door naar ons blogbericht hierover en laat je geruststellen

 

Naar de blog…