Liesbeth naar Puglia – 10

Epiloog


 

Ik ben niet perfect wel limited edition. En da’s maar goed ook! Het is goed om met jezelf op stap te zijn. Ik, myself and I. Een prachtig gezelschap, uitgebreide conversaties gegarandeerd. Zotte situaties waar ik mezelf vanuit mijn onperfectie in werkte… Denk maar aan ik en mijn kleedje op de fiets, myself of I die dan even bekijken hoe we het aanpakken. En het werkt, zelfs meer dan dat. Het was deugddoend! Het heeft een glans op mijn zelfsturing gezet.

Dus de vraag vooraf of ik het wel kon om alleen te zijn. Daar kan ik nu volmondig ja op antwoorden.

Ik heb in deze dagen iets geweldig mogen ervaren. Net als een bruisbal die in mij terecht gekomen is.. maar ook ’t gewone heel dus gevarieerd. Avontuur en opwinding, rust en voldoening, grensverleggend en wonderbaarlijk. In de gewone en kleine dingen des levens. Hier en daar voelde het zelfs een beetje magisch. Ik heb mezelf herontdekt. Ik heb ontdekt wat me pleziert, nieuwsgierig & ondeugend maakt, wat ik nodig heb, wat mijn dromen zijn, hoe mijn binnenkant er uit ziet. Het was in mijn leven een vage herinnering… 24 jaar had het nodig om te vervagen… enkele dagen had ik nodig om terug te komen en enkele dagen meer om er helemaal in te zitten. Wat een ervaring. Wat een ontdekking. Wat een proces! Wat een stapje in de wereld met een mens kan doen.

De sprong in het duister heeft het kleine meisje in me heel veel ruimte en energie gegeven. Ik ben bewuster terug gekomen. Ik heb mijn angsten in de ogen gekeken, ik heb mijn goesting kunnen doen zonder me zorgen te hoeven maken over de andere. Ik heb mezelf de ruimte en de tijd gegund. En heb kunnen ervaren dat het niet eenvoudig was om het toe te laten. Ik ben dichter bij mezelf gaan staan, dichter bij mijn kern. Ik heb een perfectie kunnen aanraken. Ik heb diep kunnen ademhalen. Ik besef zelfs dat ik mezelf hiervoor een pluim mag geven.

De Italianen hebben me horen zingen, hebben me gezien en zijn goed voor me geweest. Ik ben dankbaar voor alle mooie aandachtjes en attenties die ze me gegeven hebben.

Voldeed de reis nu aan mijn verwachtingen? Ja zeker, zelfs meer dan dat. Het was eersteklas! Triptailor heeft goed naar me geluisterd wat mijn wensen waren, waar ik van watertandde. En heeft me daarvoor een prachtige planning gegeven. Natuurlijk heeft hij niet alles in de hand. Maar ook die andere zaken zaten mee. Heel fijne mensen die ik tegen kwam, Het weer dat uitstekend was, de tijd die me tijd gaf, zelfs de noodgedwongen uitbreiding van mijn treinreis was geweldig! Het lot was me duidelijk ook goed gezind, mijn kleine tussendoor wensen werden gehoord en ik mocht leven.

Heb je zin om jezelf memories te gunnen… Dan is een uitstapje en die sprong in het duister zeker een optie die je zou kunnen overwegen. We zijn nu al een tijdje terug thuis. En nog steeds voel ik een glimlach diep in mezelf als ik aan de reis of de zomer terugdenk. Alsof er een extra lichtje in me is aangegaan. Het souvenirtje dat ik mezelf gegeven heb hangt rond mijn pols te bengelen en herinnert me dagelijks aan deze mooie reis. Herinnert me ook aan mijn zelfsturing en zelfvertrouwen waar ik ten volle in zat.

Net na de reis had ik toch even tijd nodig om opnieuw te acclimatiseren. Gelukkig had ik nog enkele dagen vakantie voor ik opnieuw mocht gaan werken. Zo kon ik mijn vernieuwde zijn weer verweven met mijn dagelijks leven.

En … van zodra ik kan ben ik weer weg. En hoop dat het voor weer een explosie in mijn hoofd, buik en hart mag zorgen.

Stel… stel dat je je eigen avontuur aandurft… dan kan ik je ook Triptailor aanraden. Want een serieuze pluim verdient Triptailor toch echt. Zoals ik voordien al schreef. Het voelt als een veiligheidsgordel en airbag waarmee je op stap bent zonder daar een gram aan gewicht bij te voelen. Reizen in alle vrijheid met een zekerheid achter de hand. In ieder geval sta ik al te popelen om een nieuwe reis te boeken. 😉 En ben nu al benieuwd waar het mij zal brengen.