De streek Bohemen van Tsjechië. Dichterbij dan je denkt maar toch al een andere wereld. In het najaar en de winter hebben we een treinreis naar het gereputeerde kuuroord Mariánské Lázně (ook bekend onder de Duitse naam Marienbad) in ons aanbod.

Op het programma staan : genieten van de wellness in een kleinschalig hotel, flaneren langs de bronnen in de historische thermale gebouwen en mooie wandelingen in de nabije bosrijke omgeving. De laatste dag brengen jullie nog een bezoek aan de bier-stad Plzeň (Pilsen).

De heenreis verloopt per dagtrein. Voor de lokale verplaatsingen gebruiken we de prima georganiseerde Tsjechische regionale treinen. De terugreis tenslotte, brengen we door op het hoofdkussen van de Nightjet-nachttrein.

Totaal 7 dagen/6 nachten maar zeg het ons gerust als het korter of langer moet…


Dag 1 :
Vertrek in Brussel omstreeks 08h00. Omdat we niet de snelste maar wel de mooiste route naar Tsjechië volgen neemt onze reis het grootste deel van de dag in beslag. We verlaten België via de schilderachtige lijn door de Vesdervallei (langs Chaudfontaine) en reizen verderop in Duitsland door de vallei van de romantische midden-Rijn (met bekende plekken als de Loreley-rots en het stadje Boppard). Vanaf Frankfurt volgen we de rivier Main en zien de wijngaarden rond Würzburg aan ons raam voorbijglijden. Vanaf Nürnberg rijden we dan door de groene heuvels van de streek Oberfranken naar de grens met Tsjechië. Aankomst in jullie verblijfplaats Mariánské Lázně, check-in, avondmaal en overnachting.

Vallei van de Midden-Rijn

Vallei van de Midden-Rijn

 

Dag 2 – 5 :
Jullie logeren 4 dagen in halfpension in jullie kleinschalig wellness-hotel. Jullie hebben er vrij gebruik van de Finse sauna, de infraroodsauna en het stoombad. Daarnaast krijgen jullie tijdens jullie verblijf enkele behandelingen (inclusief in de prijs) : klassieke massage, hoofd- of voetmassage, paraffine-behandeling van de handen en een warm turfbad. Deze zijn in te plannen in overleg met de receptie.

 

Jullie hotel ligt vlakbij het centrum van Mariánské Lázně, dit is na Karlovy Vary het belangrijkste kuuroord van Tsjechië en haar rijke historie is goed zichtbaar in het straatbeeld met alle traditionele kuurgebouwen die rond en boven de bronnen zijn gebouwd.

Kolonada

 

Met een kort trein- of busritje staan jullie midden in de uitgestrekte wouden van Slavkovsky Les. De herfstkleuren zijn er prachtig. Wij geven jullie twee wandelroutes van een halve dag mee, telkens van station naar station.

 

 

Dag 6 :

Na het ontbijt check-out en terug naar het station voor een korte treinreis door de kronkelende vallei van de rivier Ohře tot in de stad Plzeň (Pilsen). Bagage kan worden achtergelaten in een stationskluis en vervolgens is het een kwartiertje wandelen tot aan het historisch centrum.

Jullie hebben nog de volledige dag voor voor een bezoek. Hoogtepunten zijn het centrale plein Náměstí Republiky met de St. Bartholomeuskathedraal en het Renaissance-stadhuis, de synagoge en uiteraard de brouwerij van de oer-pils Pilsner Urquell.

’s Avonds terug naar het station voor het afhalen van de bagage en voor jullie terugreis. Eerst met de ALEX-trein door het Boheems en Beiers Woud naar de Duitse stad Regensburg. Vervolgens met de Nightjet-nachttrein naar Brussel.

 

 

Dag 7 :
Aankomst in Brussel omstreeks 10h in de ochtend.

Richtprijs 725€ pp (op basis van 2-persoonskamer) inclusief
– alle treinreizen
– 5 overnachtingen in halfpension (6de nacht op trein, enkel ontbijt)
– de vermelde wellness-behandelingen
– brouwerijbezoek op dag 6

Vertrek mogelijk op dinsdag, donderdag of zaterdag.
Andere dagen mogelijk indien we de duur van de reis aanpassen of als ook de terugreis per dagtrein georganiseerd mag worden.

Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie.
Liever met eigen auto op reis ? Vraag ons aangepast aanbod.