Berlijn 2024

Direct naar inschrijvingsformulier –> KLIK HIER


Kleinschalige groepsreis

 

Heenreis per dagtrein, terug met de nachttrein.

Programma in detail

Vrijdag 5 april

Vanuit onze verschillende woonplaatsen komen we omstreeks 08h30 samen in Brussel voor het vertrek per ICE-trein richting Duitsland. Voor wie uit het Leuvense of Limburg komt kan instappen in Luik omstreeks 09h15 handiger zijn.

Met een overstap in Keulen bereiken we het centrale station van Berlijn (Berlin Hbf) omstreeks 15h00. Ons InterCity-hotel ligt op slechts enkele passen van het station en we kunnen inchecken. Meer details over het hotel, klik hier.

De verdere namiddag doen we een eerste verkenning van Berlijn met de bekende bus 100. We eindigen in de buurt van de Gedächtniskirche en de Kurfürstendamm.

 

Tijdens het gemeenschappelijk diner leren we elkaar beter kennen.


 

Zaterdag 6 april

We wandelen over de Oberbaumbrücke en langs de East Side Gallery. Dit is het langste nog-intact-zijnde stuk van de Berlijnse Muur.

 

 

 

 

We blijven de hele dag bij het thema Muur en gaan kijken naar Checkpoint Charlie, de vroegere grensovergang tussen de Amerikaanse zone en de Sowjet-zone van Berlijn.

 

Het Mauerpanorama geeft ons een heel tastbaar beeld van het leven met de Muur.

 

 

 

 

 

Tenslotte gaan we de fiets op en zoeken overblijfselen en verhalen over de gedeelde stad in de buurt van Bernauer Strasse en Mauerpark.


 

Zondag 7 april

 

 

 

 

Vandaag wijden we ons aan het hart van Berlijn, met een bezoek aan de koepel van de Reichstag, de Brandenburgse Poort, het Holocaustmahnmal.

 

 

We wandelen over Unter Den Linden langs de Bebelplatz en de Neue Wache. Ook de buurt rond Alexanderplatz bekijken we van naderbij, met een bezoek aan het Rotes Rathaus.

 

 

 

We eindigen in de buurt van de Hackescher Markt/Hackesche Höfe.

 

De rest van de dag is vrij in te vullen. Vlakbij ons eindpunt ligt het Museumsinsel, met de verschillende belangrijkste musea van Berlijn. Ook het belevingscentrum DDR-Museum is om de hoek.


 

Maandag 8 april

 

 

 

Twee interessante bezoeken vandaag.

 

We brengen een uitgebreid bezoek aan het Jüdisches Museum. Dit is het grootste Joodse Museum van Europa gewijd aan ongeveer 2.000 jaar Joodse geschiedenis. Het gebouw uit 2001 heeft een prachtige architectuur van de hand van de wereldberoemde Amerikaanse architect Daniel Libeskind.

 

In de namiddag hebben we een geleid bezoek aan de luchthaven Tempelhof.

Deze luchthaven werd legendarisch ten tijde van de Blokkade van West-Berlijn kort na de tweede Wereldoorlog. Vliegtuigen van de westelijke geallieerden (bijgenaamd Rosinenbomber) zorgden toen voor de bevoorrading van de bevolking.

 

 

Voor onze laatste avond in Berlijn gaan we nog eens met de hele groep samen eten, hiervoor hebben we een goed adresje in de wijk Kreuzberg uitgekozen.

 


 

Dinsdag 9 april

 

’s Ochtends na het ontbijt moeten we onze kamer verlaten. De bagage laten we eenvoudigweg in het hotel achter tot ’s avonds.

 

 

 

In de voormiddag voorzien we nog een bezoek aan de wijk Potsdamer Platz met het bekende gebouw dat aan de berg Fuji in Japan refereert.

Vervolgens leidt een gids ons rond in de Berliner Philharmonie.

Tegen lunchtijd begeven we ons naar de Bergmannkiez, één van de meest pittoreske wijken van de stad.

 

De rest van de namiddag en avond hebben we vrij gelaten, hiervoor kan iedereen zijn/haar eigen plannen maken.

Samenkomst ’s avonds rond 22h00 in het hotel voor het ophalen van de bagage, onze nachttrein vertrekt vanaf Berlin Hbf kort voor 23h00.

 


 

Woensdag 10 april

 

De volgende ochtend bereiken we Antwerpen Centraal omstreeks 08h45 en Brussel-Zuid omstreeks 09h30.

 

 


Praktisch

  • Vertrek vanaf Brussel-Zuid of Luik-Guillemins, dagtrein.
  • Terugkeer naar Antwerpen Centraal of Brussel-Zuid, nachttrein.
  • Verblijf in het InterCity-hotel Berlin Hbf, kamer met ontbijt.
  • Begeleiding door Sofie De Clercq.
  • Alle vermelde bezoeken inbegrepen in de prijs !
  • Vrijkaart voor het lokaal openbaar vervoer gedurende het hele verblijf.

Prijs

    • 895 € (op basis van tweepersoonskamer)
    • 1.115€ (voor een single-kamer)

Inbegrepen : treinreis heen in gereserveerde zitplaatsen 2de klasse ; 5 dagen vrij openbaar vervoer in Berlijn ; 4 nachten InterCity-hotel op basis van kamer met ontbijt ; 2 gemeenschappelijke avondmalen (excl. drank) ; reisleiding ; toegangskaartjes voor het Mauerpanorama en voor het Jüdisches Museum, geleide fietstocht incl. huur van de fiets, geleid bezoek aan luchthaven Tempelhof, geleid bezoek aan de Berliner Philharmonie ; terugreis per nachttrein in gereserveerde ligplaatsen, compartimenten voor maximum 4 personen ; BTW, verblijfstaksen en alle andere kosten in kleine lettertjes.


Inschrijven ?

 

 

KLIK HIER