Na de zomer vorig jaar introduceerde onze regering de #hellobelgium railpass. Iedere Belg kon een kaart voor 12 gratis treinreizen aanvragen. Dit was bedoeld als een (magere) troostprijs voor alle uitstapjes en reizen die we al hebben moeten missen sinds het begin van de pandemie.

De intentie was goed. Maar kort na de introductie van de pas volgde een tweede lockdownperiode waardoor er niet veel mogelijk was. Musea en dierenparken gingen dicht en ook een dagje shoppen zat er niet in (alle niet-essentiële winkels waren gesloten).

Met name de gesloten horeca maakt lange
daguitstappen niet erg aantrekkelijk.

En als mensen dan toch vertrekken…
…zijn kustburgemeesters & boswachters boos.

En dus weet ik bijna zeker dat er in heel veel Vlaamse schuiven momenteel blanco #hellobelgium-passen liggen. Velen onder u zijn misschien al vergeten dat ze ze hebben. Toch wel zonde voor die ene keer dat we eens iets gratis kregen…

En de tijd begint te dringen… Al wie nog iets wil doen met zijn pas moet het deze maand, maart 2021, doen. Daarna is het onherroepelijk verloren want er zijn geen plannen om de geldigheidsduur te verlengen.
 

Wil je toch nog iets met de pas doen voor hij finaal vervalt ?

Wel, dan wil ik je voorstellen om een mooie wandeling te gaan maken…

Ik weet het, ik weet het… We hebben het voorbije jaar al niet anders gedaan dan wandelen. Echt origineel klinkt mijn voorstel dus niet. Maar lees nog even verder…

Als je buiten je eigen streek wil gaan wandelen heeft de verplaatsing per trein één groot voordeel tegenover je auto : je hoeft je wandeling niet te beëindigen waar je ze begonnen bent… Je bent dus niet verplicht om in een lus te wandelen of om heen- en terug dezelfde weg te nemen. Dat maakt heel andere wandelroutes mogelijk.

 

Hieronder vind je twee uitgewerkte voorstellen. Behalve een gedetailleerde beschrijving van de wandelroute geef ik wat extra informatie om de aan- en afreis per trein vlot te doen verlopen. En enkele eet- en drinkmogelijkheden buiten de horeca (want die is helaas nog altijd dicht).

 

Haal dus die railpass uit de schuif, vergeet je mondmasker niet voor tijdens de treinreis en ga eens voor deze “andere” wandelingen. Enjoy !