< Terug

Wandelroute

 

GR-5A/512 : Van station Zandbergen naar station Geraardsbergen (14km)

 

Dit is een gevarieerde, middelmatig zware wandeling waarvoor een halve dag volstaat. Voorzie goed waterdicht schoeisel dat een beetje vuil mag worden voor de modderige gedeelten. Zorg voor voldoende eten en drinken want de horeca is nog steeds dicht. In Geraardsbergen zijn er voldoende winkels en take-away-eetmogelijkheden voor na de tocht.

 

Zandbergen bereiken per trein
Vanuit zowat overal in Vlaanderen kan je 1x per uur vertrekken, met één of meerdere overstaps. Bekijk je mogelijkheden op de website van de NMBS of met de NMBS-app.

Keuzestress

Na aankomst in Zandbergen wandel je het perron af in oostelijke richting. Aan de spoorwegovergang draai je rechtsaf de Jan de Coomanstraat in en kan je onmiddellijk de rood-witte tekens van de GR-route beginnen volgen.

Keuzestress

 

Aankomst in Geraardsbergen
Zodra je de Kapel OLV van Oudenberg bovenaan de Muur bereikt hebt kan je de wandeling naar het centrum en het station verder zetten op basis van het kaartje hieronder.

Van de kapel tot aan het station is er nog een afstand van 1,5 km te wandelen.

Curiosum hier is het beeldje van Manneken Pis op de markt. Dit is een bron van rivaliteit met Brussel ; ze geraken het niet eens over wie nu het echte en/of het oudste beeldje heeft. Wie daarover meer wil lezen kan op Wikipedia terecht.

Uiteraard heb je na de wandeling een lekker mattentaartje verdiend, de specialiteit van de streek. Op het kaartje hiernaast heb ik twee goede adresjes aangeduid.

 

Treinen uit Geraardsbergen
Vanuit Geraardsbergen vertrekt er minstens 1 trein per uur in alle richtingen.

Bekijk de mogelijkheden op de website van de NMBS of met de NMBS-app.

 

< Terug

Keuzestress