Corona heeft ons de voorbije 18 maanden meer thuis gehouden dan we wilden…
We hebben één – of misschien zelfs twee – zomervakanties moeten overslaan.

Zou het geen leuk idee zijn om jezelf deze winter een inhaal-zomerse-vakantie te gunnen ?

Vandaag zet ik graag Gran Canaria in de kijker, het derde grootste eiland van de Canarische archipel (behorend bij Spanje en dus bij Europa).

Zelfs tijdens de wintermaanden (december tot maart) worden hier overdag temperaturen van 20° bereikt, aan de zuidkust nog iets hoger. Per maand zijn er maximum 7 regendagen waarin alles samen minder dan 10mm regen valt, vooral langs de noordkust en in het hogergelegen binnenland.

 

 

De bekende grote touroperatoren zijn zeer actief en bieden talrijke zonneklop-vakanties in de grote hotels aan, dikwijls in all-in formules. Voor een weekje platte rust aan het zwembad kan je best bij hen terecht.

Maar wil je het volledige eiland leren kennen tijdens een iets actievere rondreis ?

Contacteer ons dan, wij hebben een heel geschikt programma voor een ontdekkingstocht van 11 à 15 dagen.

Je verplaatst je met een huurauto en verblijft op enkele verschillende plaatsen op het eiland. En niet getreurd : ook onze rondreis eindigt met enkele dagen luilekker aan het zwembad.

rondreis Gran Canaria

Men zegt van Gran Canaria dat het een continent in miniatuur is. Op een kleine oppervlakte (diameter van slechts 50km) groepeert het eiland heel veel verschillende landschappen : van woestijnduinen over valleien met subtropische begroeiing naar bergflanken met amandelbomen. Felgekleurde gesteentelagen, vulkaankraters, bananenplantages,… De foto’s hieronder geven een goed beeld van de variatie.

Ook cultureel hoef je niet op je honger te zitten. De hoofdstad Las Palmas is de grootste stad van de Canarische eilanden en de tiende grootste stad van Spanje, er valt daar heel wat te bekijken en te beleven.

Richtprijs voor de formule van 11 dagen : 1.680€ per persoon in tweepersoonskamer.
Inbegrepen : vlucht met Brussels Airlines ; betrouwbare huurauto omnium verzekerd ; logies in verschillende hotels (niveau *** en ****), steeds met ontbijt ; uitgewerkt programma op maat met tips voor bezoeken, goede plaatselijke restaurants en evenementen.

Contacteer ons en wij werken de rondreis uit op uw maat.