Corona is nog altijd niet uitgewoed en daardoor zijn er ook deze zomer velen onder u in België gebleven.

Spijtig genoeg stonden de weergoden de voorbije maanden niet aan onze kant.

Zouden we daarom op een mooie nazomer mogen hopen in september en zelfs oktober ?
Triptailor is alvast optimistisch…

 

Vorig weekend voor u getest en goed bevonden : een tweedaagse wandeling van treinstation naar treinstation in het zuiden van de provincie Namen.

 

 

dag 1

U reist per trein van uw thuisstation naar Gedinne. Hier start uw wandeling van ongeveer 20km, een groot deel ervan over het groteroutepad GR-126. Behalve helemaal op het einde (de laatste loodjes wegen hier echt het zwaarst) zijn er geen echt steile beklimmingen of afdalingen, een groot deel van de wandeling volgt de loop van snelstromende beekjes door het bos, afgewisseld met kleinere stukken open landschap.

 

 

Na de gedane wandelinspanning hoeft u ’s avonds enkel uw vermoeide voeten onder tafel te steken. Bij aankomst aan uw hotel voor een aperitiefje op het terras. En – nadat u zich op uw kamer heeft kunnen opfrissen – voor een zeer verzorgd driegangendiner in het hotelrestaurant.

De tweede dag start met een lekker ontbijtbuffet en bij het uitchecken krijgt u ook nog een lunchpakket mee.

 

 

dag 2

De wandeling van vandaag is ongeveer 15km lang en verloopt net als gisteren zelden steil. Het eerste deel loopt door het bos, u volgt een beekje stroomopwaarts. Halverwege de wandeling komt u door het dorpje Bellefontaine : hier komt u langs één van de vele “grotten van Lourdes” die ons landje rijk is en kan u wat geneeskrachtig water drinken aan de bron van St-Furcy (baat het niet dan schaadt het niet…). Het tweede deel van de wandeling verloopt dan hoofdzakelijk tussen de velden.

De wandeling eindigt aan het station van Graide van waar de trein je weer naar huis brengt.

 

 

Hebt u zin om uw hoofd eens helemaal leeg te maken ? In een ferme dosis gezonde lucht ? Kan u nog twee dagen vrij nemen in september en zien de weersvoorspellingen er veelbelovend uit ? Dan is dit programma voor u.

Richtprijs per persoon (op basis van dubbele kamer) : 144€.
Inbegrepen : logies (3-gangen-diner, overnachting, ontbijt), lunchpakket dag 2, wandelkaart, GPX-files voor uw wandel-app, uw trein van thuis naar Gedinne en van Graide terug naar huis.

Vertrek mogelijk alle dagen behalve donderdag.

Reist u van thuis uit liever met de wagen ? Dat kan uiteraard ook, u parkeert dan de eerste dag aan het station Graide en gebruikt de trein enkel om naar uw vertrekpunt in Gedinne te reizen (6 minuten).