Venetië…

Dé unieke stad in Europa die iedereen éénmaal gezien moet hebben. Volledig op zee gebouwd, met kanalen die wegen vervangen en ontelbare bruggen om de eilandjes met elkaar te verbinden.

Het grootste en belangrijkste kanaal in de stad is het Canal Grande, dat het historische centrum doorkruist en verdeelt. Je moet er minstens één keer doorvaren om de vele mooie panden aan de oevers te zien en om onder de karakteristieke Rialto-brug te varen.

 

 

De charme die heerst op de pleintjes, in de steegjes en kanalen van de historische stad is onbeschrijflijk. Alles ademt de rijke geschiedenis van de Republiek Venetië, ooit een welvarende wereldmacht.

Bij dit alles dan nog veel hedendaagse Italiaanse flair en dolce vita en de zon en de warmte van het zuiderse klimaat.

Perfect.

 

 

Mja, er zijn in onze streken dan wel een paar steden die zichzelf Venetië noemen… Denk aan Amsterdam, Brugge en zelfs Giethoorn. Maar dat is écht niet hetzelfde als het origineel.

 

 

Venetië kwam de voorbije jaren ook negatief in het nieuws. Grote zwermen low-cost-vluchten en gigantische cruiseschepen brachten meer toeristen dan de stad aankon. Maar “dankzij” corona kreeg de stad een welverdiende pauze.

Op het hoogtepunt van de lockdown in 2020 keek de lokale bevolking verbluft toe hoe het water in de kanalen blauw en doorschijnend werd en hoe de bodem overal zichtbaar was. In normale tijden woelt het drukke motorbootverkeer grote hoeveelheden zand en slib op en maakt het water donker en ondoorzichtig.

 

En het San Marcoplein, in normale tijden hét toeristisch epicentrum van de stad, waar gewoonlijk meer toeristen dan duiven zijn, was leeg.

San Marcoplein is leeg

 

De regio rond Venetië werd vandaag groen op de Europese COVID-kaart.

Het leven in de stad kan dus vrijwel normaal verlopen, maar het massatoerisme komt nog niet direct terug, de stad kan in relatieve rust ontdekt worden.

 

Dat is waarom NU het perfecte moment is om Venetië te zien. En niet volgend jaar…

 

 

Contacteer me voor een gepersonaliseerd programma.

  • Een korte citytrip met vliegtuig
  • Een uitgebreider bezoek aan Italië met eigen auto
  • Heenreis per trein met een stop aan de Zwitserse Meren, Milaan, Verona,… en terug met het vliegtuig.

 

Vermijd slapen in de gondel