Dag 1

In iets meer dan twee uur tijd met Eurostar van Brussel-Zuid naar London. Stationswissel van Saint-Pancras naar Euston station, een kwartiertje wandelen. Bagage laten we achter in de ‘left luggage’ op het station en we ontdekken het bruisende London. ’s Avonds nemen we de Caledonian Sleeper nachttrein naar Schotland. Opgelet! Op zaterdag rijden er géén nachttreinen in Groot-Brittannië.

Dag 2

Aankomst om 8u45 in Inverness. Na aankomst laten we onze bagage achter in het hotel en schuiven we aan voor het ontbijt. Gesterkt gaan we de stad verkennen. In de namiddag gaan we op zoek naar Loch Ness, bezoeken we een Whisky-distillerij of maken we een wandeling langs het Caledonian Kanaal. Keuzes te over. Overnachting te Inverness.

Dag 3

Vertrek om 8u55 met de trein richting Kyle of Lochalsh over de adembenemende North-Highland railway. Tussenstop in het pittoreske dorpje Plockton. Het station ligt op een kwartiertje wandelen van het centrum dat in een mooie baai ligt. Tijd voor een meegebrachte pick-nick of lunch in één van de lokale pubs. Twee uur later stappen we terug op de trein voor het laatste stukje tot Kyle of Lochalsh. Overstap op de bus naar het eiland Skye. ’s Avonds nemen we de ferry naar Mallaig, terug op het vaste land en op de trein naar Fort William. Overnachting te Fort William.

Dag 4

Na het ontbijt nemen we de trein naar Glasgow over de West-Highland railway. Daarbij passeren we het hoogste en tevens meest afgelegen station in Schotland, Corrour. Aankomst in Glasgow in de late namiddag. Overnachting in Glasgow.

Dag 5

Voormiddag: bezoek aan de stad Glasgow. Maak zeker een ritje met de kleinste metro ter wereld naar het stadsmuseum ‘River Side’  – om 13h35 vertrek naar London en verder naar België met Eurostar.