Binnen enkele maanden start het skiseizoen 2022-2023.

Voor het eerst sinds 2020 mogen we verwachten dat corona geen spelbreker meer zal zijn. De boekingen werden in de zomer reeds geopend en de ski-oorden mogen uitkijken naar een grote toeloop vanaf de Kerstperiode. Hopelijk krijgen we een winter met veel sneeuw in de bergen.

Skiërs uit België reizen voor hun weekje sneeuwpret meestal naar de Franse of Oostenrijkse Alpen. Maar ook het noorden van Italië en Zwitserland mogen op veel klandizie uit ons land rekenen. En meestal wordt de auto gekozen voor de reis van en naar het ski-oord.

Nochtans is dat niet altijd de beste of makkelijkste optie.

De reis is lang en kinderen op de achterbank worden ongedurig. Winterse omstandigheden veroorzaken moeilijkheden : gladde gevaarlijke wegen, motorproblemen veroorzaakt door de koude, met je knieën in de diepsneeuw kettingen op je banden leggen langs de kant van de weg,… Tenslotte zorgen de huidige dure brandstofprijzen en toltarieven met inflatie voor hoge extra kosten.

 

auto-ergernissen

 

Het kan ook een keertje anders !
Heb je al eens aan de (nacht)trein gedacht ?

 

Neem vrijblijvend contact met ons, wij geven advies op maat van je plannen (gekozen ski-oord, periode, reisgezelschap, gewenst comfort,…) en boeken je plaatsen op de treinen, eventueel gecombineerd met een privé-transfer van het aankomststation tot aan je ski-oord.

Wij zijn rechtstreeks aangesloten op de boekingssystemen van treinen naar alle klassieke Alpenlanden (Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië) en zijn hierdoor in België het best geplaatst om voor jou treintickets te regelen. Dit geldt trouwens ook voor de minder bekende ski-bestemmingen in Slovenië, Tsjechië, Slowakije en Polen.