Normandië – Wij Weg 2024

 

 

Wij Weg Normandië
Van zondag 7 tot en met zaterdag 13 juli 2024 (7d/6n)


 

 

 

In het kort :

 • Albert
 • Fécamp
 • Bénédictine likeur
 • Etretat (rotsen en Monet-tuin)
 • Rouen
 • Kaas in Livarot
 • Caen (met Abbaye aux Hommes)
 • Tapijt van Bayeux
 • Oesters
 • D-Day stranden (met Mulberry Harbour)
 • Mont Saint Michel
 • Lisieux
 • Calvados likeur
 • Honfleur (met markt)
 • Amiens

 

…en dus met niet teveel oorlog.


 

Dag 1 : zondag 7 juli 2024

Zoals steeds begint onze reis ’s ochtends op de parking van Conny Cars.

Via Antwerpen, Gent en Rijsel rijden we Frankrijk in. We verlaten de snelweg bij het stadje Albert voor een koffiestop en kort bezoek.

Vervolgens rijden we naar Fécamp. Vrije tijd voor lunch. Daarna wandelen we door het gezellig haventje en bekijken de indrukwekkende krijtrotsen. Tevens bezoeken we het Palais Bénédictine waar de bekende gelijknamige likeur geproduceerd wordt. Tijdens een proeverij kunnen we proberen de 27 planten en kruiden die erin zitten te onderscheiden.

Aansluitend rijden we naar ons hotel. Check-in voor 1 nacht, avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 2 : maandag 8 juli 2024

Na het ontbijt en de check-out bezoeken we Etretat. We bekijken er de iconische rotsformaties aan de kust en wandelen door de Jardins d’Etretat (de aanleg hiervan is geïnspireerd door de impressionist Claude Monet.

Tijd voor vrije lunch. Daarna rijden we naar Rouen. We besteden de rest van de dag aan ons bezoek van de stad : de kathedraal Notre Dame, de kerk en voormalige begraafplaats Saint Maclou, het Gros Horloge, de Vieux Marché,… Het zal hier ook gaan over Jeanne d’Arc, de patrones van Frankrijk, die in Rouen op 30 mei 1431 op de brandstapel gestorven is na een oneerlijk proces.

Daarna rijden we naar ons hotel in de buurt. Check-in voor 1 nacht, avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 3 : dinsdag 9 juli 2024

Na het ontbijt en de check-out rijden we naar het Pays d’Auge, een mooi stukje Normandisch platteland. We brengen een bezoek aan de kaasmakerij Graindorge in Livarot en komen alles te weten over de verschillende kazen uit Normandië ; Camembert is vermoedelijk de meest bekende.

Daarna rijden we naar Caen. Vrije lunch direct na aankomst. Vervolgens brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad. We eindigen in de Abbaye aux Hommes, gesticht in 1077 door Willem de Veroveraar.

Aansluitend rijden we naar ons volgende hotel. Check-in voor 3 nachten, avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 4 : woensdag 10 juli 2024

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Bayeux en zijn wereldberoemd Tapijt ; dit is niet alleen een schitterend kunstwerk maar ook een uniek historisch document dat het verhaal van de Normandische verovering van Engeland in 1066 vertelt. We verkennen ook kort de rest van het oude stadje en nemen tijd voor de vrije lunch.

Begin van de namiddag bezoeken we het Parc à Huîtres de la Baie des Veys. Een oesterkweker neemt ons mee naar de oesterbanken en vertelt ons alles over de oestercultuur. Vervolgens staat er een degustatie op het programma! (uiteraard niet verplicht ;-)).

Later in de namiddag maken we een rit langs enkele D-day stranden en houden halt in Colleville-sur-Mer, de beroemdste Amerikaanse militaire begraafplaats alsook in Arromanches-les-Bains waar we op het strand de overblijfselen kunnen bekijken van Mulberry Harbour. Deze kunstmatig aangelegde haven werd gebruikt om de geallieerde troepen te bevoorraden van wapens en munitie.

Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 5 : donderdag 11 juli 2024

Na het ontbijt reizen we richting Mont-Saint-Michel. Onderweg voorzien we een koffiestop in het lieflijke stadje Villedieu-les-Poêles.

Aangekomen aan de Passerelle gaan we samen lunchen (inbegrepen) en worden vervolgens met de verplichte shuttle naar de toegangspoort van de Mont gereden. In het spoor van de pelgrims klimmen we naar de top van het rotseiland. We worden beloond met een prachtig uitzicht en brengen een bezoek aan de Abdij. Nadien is er nog tijd om zelf op verkenning te gaan in de vele steegjes met kleurrijke souvenirwinkeltjes,…

De shuttle brengt ons terug naar de bus en we rijden weer richting Caen. Vrij avondmaal langs de snelweg. Daarna terug naar ons hotel voor overnachting.

 

 

Dag 6 : vrijdag 12 juli 2024

Na het ontbijt verlaten we ons hotel.

We starten de dag met een bezoek aan Lisieux, de stad bekend van de Heilige Theresia, voor een bezoek aan de Basiliek. We bekijken ook kort de rest van het stadje en maken tijd voor vrije lunch.

Daarna rijden we naar Pont-l’Evêque. Hier worden we bij Père Magloire met een interactieve tentoonstelling ingewijd in de geheimen van de echte Calvados. Ook hier kan er uiteraard geproefd worden…

Later in de namiddag gaat het – glaasje op, laat je rijden – verder naar Honfleur. We wandelen langs de prachtige vakwerkhuizen, de grootste houten kerk van Frankrijk, le Vieux Bassin,…

Vervolgens naar ons laatste hotel voor check-in, avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 7 : zaterdag 13 juli 2024

Na het ontbijt, check-out en het inladen van de bagage maken we in de voormiddag nog tijd om de traditionele markt van Honfleur te bezoeken. Vervolgens (vroege) vrije lunch, eventueel aan één van de talrijke stalletjes met verse Fruits de Mer.

Daarna rijden we naar Amiens, bekend omwille van zijn prachtige gotische kathedraal. Daarrond ligt een gezellige wijk met winkeltjes, kunstateliers, cafeetjes,… Een prima plek om deze goedgevulde week af te ronden.

In de late namiddag vertrekken we huiswaarts. We voorzien nog een stop langs de snelweg voor vrij avondmaal en bereiken Conny Cars tegen 22h00.Prijs, inschrijvingen,…

Inschrijven ten laatste op 22 december 2024, via Linda bij Wij Weg of via triptailor (contacteer ons hier)

Basisprijs :

 • 1159€ per persoon op basis van 2-persoonskamer

 

Inbegrepen :

 • 6 overnachtingen in halfpension
 • De volledige busreis en de shuttle naar Mont Saint Michel
 • Reisleiding
 • Alle in het programma vermelde bezoeken, toegangstickets,…
 • BTW, verblijftaksen en alle andere kleine lettertjes


Supplementen :

 • Single kamer : + 240€ (! er zijn slechts 4 single kamers beschikbaar)
 • Niet-leden : + 15€