Op mijn 17de botste ik met mijn brommer tegen een geparkeerde auto. Gelukkig zonder blijvende gevolgen voor mezelf, met dank aan mijn stevige helm. De achterruit van de auto brak door mijn kopstoot in duizenden stukken en bleek helaas niet meer te redden…

Allemaal lang geleden maar toch is het tussen mij en brommers nooit meer echt goed gekomen, je zal me er niet dikwijls mee zien rijden.

Maar op deze foto dus wel. Een aantal wegen in Europa moet je nu eenmaal met de brommer (of motorfiets) afrijden, zoals hier de Amalfi-kustweg in Zuid-Italië.

Van Marina del Cantone in het westen tot Vietri in het oosten volgt de weg gedurende ongeveer 60km de ontelbare bochten van de oever van de Golf van Salerno, de zeezichten zijn prachtig.

Met de brommer is het niet alleen leuk rijden, hij is ook handig om te slalommen tussen de files auto’s en touringcars die hier op drukke dagen al eens ontstaan…

En je kan zoveel als je wil stoppen onderweg. Aan een mooi uitzichtpunt of in één van de vele mooie stadjes. Nooit parkeerproblemen.

Zin gekregen om het ook eens te gaan proberen ? Contacteer me dan ! Want ik ken de enige betrouwbare brommerverhuurder van de streek 🙂

Met het vliegtuig is de streek het makkelijkst bereikbaar via de luchthaven van Napels. Maar als voor jou de verplaatsing zelf ook deel uitmaakt van de vakantie… helpen wij je graag met een mooie treinreis daarheen.