Phivino / triptailor – Wijnreis Italië september 2022

 

 

Scroll naar beneden voor het inschrijvingsformulier

 

Programma

Dag 1 – donderdag 8 september 2022

Vlucht Brussel (Zaventem) – Rome met Brussels Airlines of ITA Airways (ex-Alitalia). Onze autocar wacht ons op aan de luchthaven en we reizen door de schilderachtige landschappen van Umbrië naar Perugia. Avondmaal en overnachting in ****-hotel Rosetta of gelijkwaardig.

 

 

Dag 2 – vrijdag 9 september 2022

Na het ontbijt wandelen we met een plaatselijke gids langs de hoogtepunten in het historische centrum van Perugia. Denk aan de Kathedraal, de gebouwen langs de Corso Vannucci en uiteraard ook de bekende fontein “Fontana Maggiore”, versierd door Nicola en Giovanni Pisano. Vervolgens nemen we de lunch (inbegrepen in de prijs).

 

Na de lunch brengt de autocar ons naar ons eerste wijnhuis, San Ferdinando Vini in Ciggiano. We bezoeken het domein en de installaties en worden vervolgens uitgenodigd voor een proeverij. Daarna brengt onze chauffeur (die uiteraard niet meedoet aan de proeverij) ons naar ons ***-hotel in de buurt van Asciano waar we 2 nachten zullen verblijven. Avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 3 – zaterdag 10 september 2022

We brengen onze voormiddag door in het Toscaanse stadje Siena, overbekend voor zijn Piazza del Campo en de Palio, de kleurrijke paardenrennen die er jaarlijks gehouden worden. Een plaatselijke gids leidt ons rond langs de bezienswaardigheden. Daarna hebt u de nodige tijd voor vrije lunch (niet inbegrepen) en om zelf op ontdekking te gaan in de verschillende wijkjes.

 

Later in de namiddag rijden we naar het wijndomein Molinaccio di Montepulciano voor bezoek en degustatie. Tenslotte terug naar ons hotel in de buurt van Asciano voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 4 – zondag 11 september 2022

Na een stevig ontbijt – een beetje fond is wel noodzakelijk vandaag – checken we uit ons hotel in Asciano. Na het inladen van de bagage rijden we via Montalcino de korte afstand tot aan het derde wijndomein van onze reis, Molino di Sant’Antimo. Ook hier krijgen we een korte rondleiding door het landgoed en kunnen we uiteraard proeven van hun producten.

 

Vervolgens gaan we lunchen in de buurt (inbegrepen) en rijden langs een toeristische route door de fotogenieke landschappen van zuidelijk Toscane en Umbrië en bereiken in de late namiddag ons ****-hotel in Orvieto of omgeving. Hier verblijven we voor de resterende twee dagen. Check-in, avondmaal, overnachting.

 

 

Dag 5 – maandag 12 september 2022

Na het ontbijt beschikt u over de voormiddag voor een vrij bezoek aan Orvieto, mooi gelegen historische stad op een tufsteenheuvel boven de vallei van de Tiber. Hoogtepunt hier is de Kathedraal. Daarnaast kan u vanaf de Torre del Moro uitkijken over de wijde omgeving (met alweer heel wat wijngaarden in beeld).

 

Na uw vrije lunch(niet inbegrepen) rijden we met een omweg langs het meer van Bolsena naar onze laatste proeverij bij Feudi Spada, producent van wijnen en olijfolie. Vervolgens terug naar ons hotel in Orvieto voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 6 – dinsdag 13 september 2022

Na het ontbijt brengt de autocar ons terug naar de Luchthaven van Rome voor onze vlucht naar huis. In functie van de vluchturen en dus onder alle voorbehoud kunnen we nog een bezoek inplannen aan een wijnbouwer in de onmiddellijke omgeving van Rome, bij Riserva della Cascina.

 

Datum

Van donderdag 8 tot dinsdag 13 september 2022
(6 dagen/5 nachten)

Prijs

1.270€ per persoon op basis van 2-persoonskamer
Single-toeslag 184€

Inbegrepen

  • Vlucht heen & terug Zaventem – Rome
  • Logies in halfpension in 3*/4*-hotels
  • Twee lunches
  • Reis in privé autocar doorheen Lazio, Toscane & Umbrië.
  • Bezoek aan de steden Perugia en Siena onder begeleiding van plaatselijke gidsen. Vrij bezoek aan Orvieto.
  • Bezoek aan 4 wijndomeinen, met degustaties, 5de wijndomein onder voorbehoud vluchturen.
  • Reisbegeleiding van Zaventem tot Zaventem, door Philippe Van den Berghe (wijnkenner) en Bart Warreyn (Italiëkenner).
  • BTW, verblijftaksen en alle andere kleine lettertjes.

Maximum aantal deelnemers : 20
Afsluiten inschrijvingen : 1 mei 2022
 
 

Inschrijvingsformulier

Inschrijving Wijnreis Italië van Phivino (8-13 september 2022)

Inschrijvingsformulier - 1 per persoon aub