Over mij

Hallo! Ik ben Bart Warreyn.

Van kleins af aan verkende ik mijn wereld vol bewondering, steeds nieuwsgierig naar wat er "verderop" (achter die deur in de woonkamer, in het volgende dorp langs de weg, aan de andere kant van het meer...) te zien zou zijn. Reiskriebels waren er ook altijd al. Telkens we met ons gezin op reis gingen, zocht ik steevast allerlei info op over onze vakantiebestemming en de plekken onderweg.

Wegenkaarten bestuderen, nieuwe reisroutes uitstippelen, logboeken bijhouden, reisbrochures lezen (én verbeteren), … Achteraf bekeken voorspelden mijn bezigheden toen al wat me het meest zou boeien als volwassene.

Maar goed, ik heb eerst jarenlang werkelijk van alles gedaan. Van cafébaas tot steward op de nachttreinen van Wagons-Lits (daar startte mijn fascinatie voor treinen trouwens). Van administratief bediende tot accountmanager in ICT-bedrijven...

Pas in 2008 besloot ik om toch iets te gaan doen met mijn passie voor reizen. Ik schreef me in voor een cursus reisleider Europa. Het doel? Ten gepasten tijde de corporate wereld vaarwel kunnen zeggen en de overstap naar de reissector wagen. Ik begon in 2010 alvast in bijberoep reizen te begeleiden. En nu, in 2020, zet ik dé stap: ik start Triptailor, mijn eigen reisbureau. Een droom die uitkomt!

Mijn specialisaties?

Culturele bezienswaardigheden combineren met activiteiten in de natuur in boeiende rondreizen. Dit in heel Europa. Het allerbest ben ik bekend in de Benelux, ex-Joegoslavië (Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina,...), Italië, Duitsland en Tsjechië.
Of citytrips - ziehier mijn top-10 : Berlijn, Krakow, Lviv, Praag, Belgrado, Ljubljana, Trieste, Lecce, Torino, Lyon.
Los van de bestemming ben ik gespecialiseerd in reizen per trein. Uiteraard blijft het vliegtuig voor veel bestemmingen in Europa een onmisbaar vervoermiddel. Doch waar mogelijk en evenwaardig stel ik graag de trein als alternatief voor.

Heb je een reisidee maar krijg je het niet uitgewerkt? Of weet je niet precies waar je naartoe wil? Wil je een rondreis langs enkele Europese steden per trein doen? Geef me een seintje en ik stippel een gebalanceerd reisprogramma voor je uit, gebaseerd op jouw interesses.

Mijn interesses :

  • Geen verrassing: alles wat met reizen te maken heeft. Privé op reis gaan, reisvoorstellingen bijwonen, lezen over verschillende landen, steden en regio’s.
  • Treinen! Ik ben lid van Treintrambus en de European Passenger Federation én volg dus alle ontwikkelingen in de spoorsector op de voet.
  • Talen leren en in praktijk blijven gebruiken, ook dat doe ik graag. Ik spreek vlot Engels, Frans, Duits en Italiaans. En ik probeer Kroatisch aan dat lijstje toe te voegen. Als ik voor mijn reizen moet samenwerken met locals verloopt het allemaal zoveel makkelijker als het in hun moedertaal kan...
  • Mijn eigen café liet ik inmiddels al meer dan 20 jaar geleden over. Maar het kriebelt nog geregeld om achter een toog de tapkranen te hanteren. Dit doe ik als vrijwilliger in het Mechelse Kunstencentrum Nona.